Alállomás-létesítés

Komplett nagy- és középfeszültségű alállomások zöldmezős, teljes körű kivitelezése a tervezéstől az üzembe helyezésig. A megrendelők igényeihez alkalmazkodva a nemzetközi szinten fellelhető legkorszerűbb berendezések, villamos készülékek beszerzése, beépítése, üzembe helyezése, karbantartása és hibaelhárítása.

Kapcsolat:

ajanlatkeres.alallomas@mvmxpert.hu Tervezés
Az átviteli és főelosztó-hálózat területén való létesítés, bővítés, karbantartás tervezői kiszolgálása.

Főbb tervezői szakterületek: építészet, primer, szekunder, ez utóbbin belül védelem-, irányítástechnika, hírközlés, elszámolási mérés, installáció, vagyonvédelem.

Elvi, kiviteli, gyártmány- és megvalósulási tervek készítése a legújabb számítógépes tervezőszoftverekkel, műszaki leírások, elrendezési rajzok, áramutas és szerelési tervrajzok, anyagjegyzékek, listák formájában.

 


Alállomás-építészet

A hazai nagyfeszültségű átviteli, illetve főelosztó-hálózathoz kapcsolódó létesítések, felújítások, bővítések elvégzése, valamint a vasúttársaságok vontatási alállomásainak kivitelezése.

A geodéziai munkáktól a műszaki átadásig a mélyépítési, alapozási, vasbeton-szerelési, építőmesteri és szakipari munkák kivitelezése.

Az építőipari tevékenység a rendelkezésre álló, magasan kvalifikált szakembergárdára, korszerű munkagép-, eszköz- és szerszámparkra, valamint több évtizedes tudásbázisra épül.

 

alallomas

 


Villamos technológiai szerelés
Elosztó-, védelmi és irányítástechnikai szekrények installációja, primer és szekunder berendezések, készülékek kábelezése, primer készülékek, transzformátorok telepítése, kábelnyomvonalak kiépítése, kábelek behúzása, bekötése.

Ipari létesítmények kis-, közép- és nagyfeszültségű rendszereinek szerelése.

 


Szakszolgálati és üzembe helyezési tevékenység
Átviteli hálózati állomások, áramszolgáltatói, vasúti vontatási alállomások, erőművek és ipari üzemek transzformátorállomásainak védelem- és irányítástechnikai rendszereinek összeállítása, konfigurálása, primer és szekunder berendezések helyszíni beüzemelése a tervezéstől az üzembe helyezésig.


400-kV-os-allloms

Alállomások, ipari létesítmények rekonstrukciója, bővítése, készülékek cseréje
Az évtizedekkel ezelőtt épített alállomások üzembiztos működtetéséhez szükséges nagyfeszültségű készülékek cseréje (primer rekonstrukció) korszerű, megbízható készülékekre.

Alállomási védelem- és irányítástechnikai rendszerek korszerűsítése (szekunder rekonstrukció).


Erőművek villamos berendezéseinek tervezése, kivitelezése, üzembe helyezése
Az MVM XPert Zrt. alállomási erőművi és karbantartási szakterületei hatékony és összehangolt munkájukkal folyamatosan végeznek erőművi környezetben teljes villamos és gépészeti tervezési, kivitelezési és karbantartási feladatokat. Ez a tevékenység kiterjed az erőművek nagyfeszültségű kitáplálásától kezdve a különféle kisfeszültségű berendezések installációjára, üzembe helyezésére és karbantartására, például turbinavezérlőkre, tűzvédelmi rendszerekre, motorokra, szivattyúkra, irányítástechnikai PLC-re és egyéb gyengeáramú berendezésekre.


alallomas
Karbantartás, üzemzavar-elhárítás alállomásokban, erőművekben és ipari létesítményekben
Karbantartási szolgáltatások:

 • Nagy/Nagy, Nagy/Középfeszültségű, HKV, segédüzemi transzformátorok és szabályzók karbantartása, diagnosztikai vizsgálata
 • Transzformátorok olajának kezelése, kondicionálása
 • Nagy- és középfeszültségű alállomási készülékek (megszakítók, szakaszolók, mérőváltók) diagnosztikája és karbantartása
 • Nagy- és középfeszültségű SF6 gáz- és légszigetelésű tokozott berendezések karbantartása
 • Középfeszültségű épített cellás készülékek karbantartása
 • Nagyfeszültségű készülékek (megszakítók, szakaszolók) műhelyben történő felújítása, revíziója
 • Szakaszolóhajtások és szigetelők cseréje
 • Szekunder rendszerek (védelem- és irányítástechnika stb.) karbantartása

 

Üzemzavar-elhárítás:

 1. Az átviteli és a főelosztó-hálózat üzemeltetői számára egyedülállóan hatékony, komplex ügyeleti rendszer működtetése: a regionálisan szervezett munkacsoportok az ország bármely területén azonnal meg tudják kezdeni a hibahely behatárolását, a helyszín biztosítását, a hiba felmérését.
 2. A helyszíni adatok gyors kiértékelése után a szakértők haladéktalanul javaslatot tesznek az alkalmazandó javítási módozatokra, anyagokra, technológiákra.
 3. A kivitelezést végző szakemberek egyedi raktárbázisra és eszközparkra támaszkodva (speciális, nagy teljesítményű munkagépek, tartalék készülékek stb.) azonnal megkezdik a helyreállítást.


Diagnosztika
Az egyes villamos berendezések sajátosságainak, illetve a vonatkozó előírásoknak és szabványoknak megfelelő egyenkénti mérés, kiértékelés. Kombinált diagnosztika alkalmazása (pl. szigetelőolaj hibagáz-analízise (HGA) és termovízió). Egyedi és komplex szakértői értékelés, állapotfelmérés, párhuzamos, valamint összehasonlító mérések végzése egyéb hazai és nemzetközi laboratóriumokkal, korszerű műszerpark, képzett, gyakorlott, szakmailag elismert mérőszemélyzet.

Diagnosztikai szolgáltatások:

 • Szigetelőolaj-vizsgálat, HGA – akkreditált szolgáltatás
 • Hőtérképezés
 • Mérőtranszformátor-hitelesítés – a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatallal közös  szolgáltatás
 • Nagyfeszültségű mérések
 • Villamosfogyasztás-mérés
 • Transzformátorok karbantartási és diagnosztikai tevékenysége
 • Komplex diagnosztika, szakvélemény készítése

   

Ügyfélkapcsolat

Alállomási Divízióigazgatóság

1158 Budapest, Rákospalotai Körvasút sor 105.

Telefon: +36 1 414 3403

E-mail:
ajanlatkeres.alallomas@mvmxpert.hu 

alallomas


Villamos technológiai szekrények előszerelése, elosztóberendezések gyártása
Cégünk több évtizedes tapasztalattal rendelkezik kisfeszültségű, bel- és kültéren egyaránt beépíthető, váltó- és egyenáramú, kapcsoló- és elosztóberendezések, védelmi és irányítástechnikai szekrények gyártása és fejlesztése területén.

A berendezéseink felhasználhatóak erőművekben, alállomásokon és ipari létesítményekben.

Társaságunk vállalja a berendezések tervezésének, gyártásának, szállításának, telepítésének, üzembe helyezésének, karbantartásának teljes körű munkáit.


Villamos technológiai szekrények előszerelése – tájékoztató