MVM Energo-Merkur Kft.

Bemutatkozás

Az ENERGO-MERKUR Kft. 1993. április 1-én alakult meg alapvetően kis- és középfeszültségű villamosipari termékek kereskedelmi értékesítésére. Alapítója és 1995. szeptember 31-ig kizárólagos tulajdonosa az ERŐKAR Rt. és az ERBE Rt. volt.

1995. október 1-től a Magyar Villamos Művek Rt., 2011. december 28-tól az MVM OVIT Zrt., 2021. április 1-től pedig az MVM XPert Zrt. a társaság 100 százalékos tulajdonosa.

2021-től – az MVM Csoport részeként – nevünk MVM ENERGO-MERKUR Kft.

2022-ben meghatároztuk a társaság üzleti tevékenységének új irányát, fókuszterületét. Ennek hangsúlyos eleme – az anyavállalat, az MVM XPert Zrt. kompetenciáira és erőforrásaira építve – meghatározó szerep elérése a hazai, MVM Csoporton kívüli nagyfeszültségű hálózatfejlesztésekben.

Tevékenységünket átlátható működéssel, optimális szervezeti struktúra kialakításával, a piaci partnerek igényeinek hatékony és rugalmas kiszolgálásával, három alapelv betartása mellett végezzük: biztonság, tisztesség és versenyképesség.

Víziónk szerint rövidtávon az MVM Csoporton kívüli projektek kerülnek túlsúlyba a társaság portfóliójában, középtávon pedig a kereskedelmi tevékenység koncepcionális átalakításával stabil és eredményes kétpólusú portfóliószerkezet alakul ki.


Fő tevékenységi körünk:

  • Nagyfeszültségű alállomások és távvezeték-hálózatok EPC (Engineering – Procurement – Construction) fővállalkozásban történő megvalósítása.
  • Közép- és nagyfeszültségű alállomások és távvezetékek szereléséhez, karbantartásához szükséges anyagok B2B szektorban történő értékesítése.

Budapest, 2023. szeptember 25.


Balogh József
ügyvezető